| 2023. március. 31. | 1 perc olvasás

Tavaszi menetrendmódosítás – egyszerűbb és gyorsabb vonatközlekedés Fertőszentmiklós és Ausztria között

2023. április 2-től életbe lép a 2022-23. évi közforgalmú menetrend I. számú módosítása. A legnagyobb változás a GYSEV Zrt. üzemi területén, hogy jelentősen javulnak az átszállási, csatlakozási lehetőségek Fertőszentmiklóson. Ennek köszönhetően a Fertő tó keleti oldala mellett futó, ún. FHÉV vasútvonal segítségével könnyebb megközelíteni az osztrák fővárost, Bécset. További előnye az optimalizált átszállási lehetőségeknek, hogy a Fertő tó melletti települések egyszerűbben és gyorsabban elérhetők a turisták, illetve kiemelten a kerékpáros turisták számára.

A tavaszi menetrendmódosítás irányonként négy, illetve három járatot érint a Győr-Sopron vonalon: Győr irányából négy, Sopron irányából három személyvonat menetrendje módosul, amelyek kiváló átszállási lehetőséget biztosítanak azoknak az utasoknak, akik Pomogy/Pamhagen érintésével utaznának tovább a Fertő tó ausztriai oldalához vagy az osztrák fővárosba, Bécsbe.

Fertőszentmiklós és Pomogy/Pamhagen között a menetidő is rövidebb lesz. A kedvező átszállási lehetőségeknek és a jobb menetidőknek köszönhetően április 2-tól rövidebb idő alatt lehet eljutni a Fertő tó keleti oldalán Ausztriába, vagy onnan vissza Magyarországra.

A GYSEV Zrt. szakemberei bíznak abban, hogy a menetrendmódosításnak köszönhetően elsősorban a turisztikai szezonban emelkedni fog az utasok száma az érintett vasútvonalakon.

Legnépszerűbb cikkek