| 2024. április. 20. | 1 perc olvasás

Tavaszköszöntés a Lenck-villa kertjében

Tavaszköszöntő rendezvényt tartottak április 20-án, szombaton a Lenck-villa kertjében, ahol lehetőség volt többek között palántákat cserélni, valamint a Közösségi Fűszerkertet is bemutatták az önkéntesek.

Linder Judit, a Soproni Múzeum munkatársa megosztotta velünk, hogy a palántabörzét tavaly egészítették ki egy gyógynövénykert kialakításával, valamint idén már helyi és környékbeli alkotók kézműves termékeit is meg lehetett vásárolni a Tavaszköszöntő rendezvény során.

A Macskakő Gyermekmúzeum munkatársai a fenntarthatóság jegyében gyermekfoglalkozásokat tartottak, madárodú kihelyezésével pedig szeretnék a környékbeli, kertben élő madarak életét segíteni.
Fotó: Rombai Péter

Az eseményt dr. Farkas Ciprián polgármester nyitotta meg, aki elmondta:

Ez több mint tavaszköszöntő, egy viszonylag újkeletű rendezvényről beszélünk. A Lenck-villa udvarán ezen a rendezvényen a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében találkozhatnak egymással a helyi termelők. A zöld gondolat nagyon fontos a mi életünkben, erre egyébként a közelgő SopronFest is reflektálni fog, hiszen egy új erdőt adunk át Áder János egykori köztársasági úrral Sopronban. Ami szintén üzenni fog, hogy hogyan tudunk úgy élni a környezetünkben, és a mikrokörnyezetükben, hogy a környezetvédelmi szempontokra, a zöld gondolatra és a fenntarthatóságra tudjunk jó válaszokat adni. Hiszen általában az emberek tehetik a legtöbbet a jó és egészséges környezet fenntartásáért. Úgy hiszem, első körben mi magunk tudunk cselekedni saját magunk érdekében, és ez a rendezvény ezt népszerűsíti.
Fotó: Rombai Péter

A környezettudatos kerti program a Soproni Múzeum és a Zöld Kezek Egyesület összefogásával valósult meg. A program során Hárs Olivér, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület vezetője vitte körbe a látogatókat, és a parkban megtalálható különleges növényekről is mesélt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek