| 2019. április. 27. | 1 perc olvasás

Tavaszköszöntő találkozót tartottak Bennbergbányán

Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzata idén is megrendezte a hagyományos tavaszköszöntő ünnepségét. Az eseményen kulturális műsor és vendéglátás várta az érdeklődőket.

Táp Lászlóné,  a szervező részönkormányzat elnöke elmondta: 2014-ben kezdődött a tavaszváró rendezvények sora, idén immár hatodik alkalommal gyűltek össze kicsik és nagyok a Szent Borbála téren. A cél, hogy a tél után egy igazi tavaszi hangulatú, közösségépítő eseményt kínáljanak a környék lakóinak.


fotó: Griechisch Tamás

A szombati műsorban felléptek a brennbergi óvodások és a Brennbergi Ifjúsági Zenekar és Kórus. Demeter Helga és Savanyu Gergely, a Soproni Petőfi Színház művészei operett és musical összeállítással érkeztek, Varga András pedig verset mondott. Az eseményen a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója, Bánáti  László tartott beszámolót a Soproni Parkerdő értékeiről.


fotó: Griechisch Tamás

A fellépők után Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere méltatta az eseményt kiemelve, hogy az a kezdeményezés, ami évekkel ezelőtt a tavaszváró ünnepséggel elkezdődött, mára elérte célját, hiszen idén sok érdeklődőt vonzott a program. Egy olyan közösség formálódott ezzel, amivel mindenki csak nyerhet. Erre példa a kulturális műsor is, amiben olyan tehetséges gyermekek is felléptek mint a Brennbergi Ifjúsági Zenekar és Kórus tagjai.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek