| 2021. október. 20. | 1 perc olvasás

Tehetség, inspiráció és kreativitás: önálló kiállítása nyílt a soproni diáknak

A fiatalok vágyai és lelki vívódásai is megjelennek Ferencz Amanda Erika festményeiben és rajzaiban. A Deák Téri Általános Iskola tanulója valódi tehetség, aki óvodás kora óta érdeklődik a képzőművészetek iránt.

Rajzfilmfigurákat, akvarelleket és portékat is előszeretettel készít Ferencz Amanda Erika. A Deák Téri Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója a grafika és a festészet iránt érdeklődik a legjobban. A kislány tehetségére először édesanyja, majd az iskola tanárai is felfigyeltek.

"Hétfőn délután nyitottuk meg az „Ellentétek” című kiállítást. Az osztályom egyik diákjáról Ferencz Amanda Erikáról kiderült, hogy kiváló kézügyességgel rendelkezik. A szünetekben sokat rajzolt, és a rajzórákon is kiváló alkotásokat készített. A kislány édesanyja is felhívta a figyelmünket a tehetségére. Ekkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy az alkotásokból egy kiállítást rendezünk" – tudtuk meg Czinder Tamásnétól, Amanda osztályfőnökétől.  


fotó: Máthé Alexandra

"Szabadidőmben a festés mellett videókat szerkesztek és animálok. A jövőben rajzolt animációk digitalizálásával is szeretnék foglalkozni. A kiállításon számtalan képzőművészeti technika is megelevenedik, leginkább a rajzolás érdekel"- mondta Ferencz Amanda Erika.  

"Az alkotásokban megjelennek mindazok a lelki küzdelmek, ellentétek, vívódások és vágyak, amelyek a fiatalokat érintik. A képek összeállítása során egyértelművé vált, hogy a tárlat az ellenétek nevet fogja viselni" – mondta Lugosi László, Amanda rajztanára.  

Ferencz Amanda Erika szabadidejében a festés mellett videókat szerkeszt és animál. A nyolcadik osztályos tanuló a jövőben a Soproni SzC Handler Nándor Technikumban szeretné folytatni tanulmányait.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek