VI. Tekerj Sopron!

Hatodik alkalommal rendezte meg a Tekerj Sopron! kerékpártúrát Sopron önkormányzata az Európai Mobilitási Hét keretén belül. A rendezvényen idén is több százan pattantak kerékpárra – kicsik és nagyok egyaránt.

A sportrendezvény délután a gyermekek megmérettetésével kezdődött: a soproni Delta MTB Sportegyesület szervezésében pedálsimogató amatőr MTB Kerékpárversenyen vehettek részt. Böhm Lajos, a Delta MTB Sportegyesület elnöke elmondta, háromtól tizennégy éves korig, nyolc kategóriában és három különböző nehézségű pályán várták a gyerekeket. Az amatőr verseny célja az volt, hogy megismertessék ezt a kerékpársportot azokkal is, akik még sosem próbálták. 


Fotó: Tóth Zsombor

Mióta meghirdették az Európai Mobilitási Hetet, azóta Sopron folyamatosan csatlakozik a kezdeményezéshez. Csiszár Szabolcs alpolgármester elmondta, az idei évben az Európai Mobilitási Hét a „fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében” szlogennel indította el ezt a programot. – Ezzel nem csak Európában, hanem az egész világon tisztelegnek egy kicsit a koronavírus okozta problémák, tragédiák előtt. Meg kell jegyezni, sok más városhoz hasonlóan Sopron is büszke lehet arra, hogy biztonságosan fenntartottuk a közösségi közlekedést koronavírus legsúlyosabb időszakában is – tette hozzá.


Fotó: Tóth Zsombor

A szabadidős program fő attrakciójára 15 órától lehetett  ingyenesen regisztrálni, 16 órakor indult a mezőny, a borongós idő ellenére is több, mint 200 kerékpáros részvételével Soproni BMX pályáról. A táv egy mindenki számára teljesíthető kör volt Sopron belvárosában, amit rendőri felvezetéssel tettek meg a résztvevők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek