| 2022. szeptember. 18. | 1 perc olvasás

Tekerj Sopron!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 7. alkalommal rendezte meg Tekerj Sopron! rendezvényét, az Európai Mobilitási Hét keretében. A program célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az autómentes közlekedés fontosságára és annak előnyeire.

A sportot kedvelőké, a mozogni vágyóké volt a főszerep a Tekerj Sopron! eseményen, amely idén is sokakat kicsalogatott a Jereván lakótelepre. Vasárnap délután a város minden részéből érkeztek érdeklődők a Kodály térre, ahol kerékpáros ügyességi feladatok és versenyek vártak rájuk a Delta MTB Sopron szervezésében, majd 17 órától elindult a kerékpáros felvonulás Sopron belvárosában.
A belvárosi túrát követően kerékpárokat és hozzá tartozó biztonsági eszközöket sorsoltak ki a résztvevők között. 

Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a kerékpározás előnyeit népszerűsíteni a Jereván lakótelepen az egyik legszebb küldetés. Hozzátette, külön örül annak, hogy a kísérő programok is mind bringához köthetők, a településrészi önkormányzat támogatja az eseményt és a jövőben is azon vannak, hogy további sportok, további sportos tevékenységek rendezvényei is a Jereván lakótelepen valósuljanak meg.

 Az eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett. Csiszár Szabolcs elmondta, hogy az elmúlt időszakban Sopronban rengeteg fejlesztés történt, többek között kerékpárutakat is fejlesztettek.

Nagyon nagy öröm számunkra mindig, hogy ilyen sokan jelen vannak, természetesen ezt meg is háláljuk, hiszen azon kívül, hogy csodálatos városunkban megyünk egy kört -, ami megmutatja a soproniaknak, hogy lehet a közlekedést kicsit átgondoltabban is csinálni -, a túrát követően rengeteg ajándék kerül kisorsolásra

- fogalmazott Csiszár Szabolcs alpolgármester. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek