| 2020. július. 9. | 1 perc olvasás

Teknős akadt horogra Sopronban!

Kedden meglepő bejelentés érkezett Bodnár Ágota soproni önkéntes madármentőhöz: egy ékszerteknős akadt horogra a Gida-patak soproni szakaszán. Az állatvédő az esettel kapcsolatban egy nagyon fontos dologra is felhívta a figyelmet!

- Nem hagytuk, hogy az állatot visszaengedjék a patakba - szögezte le Bodnár Ágota. - Egyrészt az ékszerteknősök már így is kiszorították a mocsári teknőst az élőhelyéről. Ha valaki elengedi az ékszerteknősét, veszélyeztet egy védett fajt, az elbocsájtott "egykori" kedvenc" pedig nem fogja jól érezni magát a szabadban, több tekintetben is veszélynek lesz kitéve - hangsúlyozta.

Az állatvédő az esettel kapcsolatban kiemelte: ennek a teknősnek különösen rövid ideje lett volna már csak hátra a természetben az állapota miatt, azt pedig nem akarták, hogy szenvedjen. - Dr. Licskay Timea egy nagyon kockázatos műtét során eltávolította az állat torkából mind a kettő ott éktelenkedő horgot. Egyelőre jól van a teknős, ha pedig felgyógyul, örökbe fogadható lesz - hívta fel erre a figyelmet Bodnár Ágota.

Felvételek forrása: Bodnár Ágota Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek