Telefonon is módosíthatják az oltásra való regisztrációnál magadott adatokat

  2021. március 7. - www.sopronmedia.hu (hirado.hu)

A bevezetett szigorú intézkedésekkel kapcsolatban Müller Cecília úgy fogalmazott, a kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudják csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma.

Szombaton meghaladta a hétezret az új fertőzöttek száma, a dinamikus emelkedés pedig azt üzeni a járványügyi szakembereknek, hogy a korábban bevezetett intézkedések már nem elegendőek, újakra van szükség.

Arra a kérdésre, mit eredményez a kormány által bevezetett szigorú zárás, Müller Cecília kifejtette: átlagosan 5-6 nap a vírus lappangási ideje, a kéthetes zárás alatt megszakítható a fertőzési lánc, hiszen az emberek nem tudják egymásnak a fertőzést átadni. 
Eközben gőzerővel folyik a védőoltások beadása, és ugyan a védettség kialakulásához kell néhány hét, de a két intézkedés párhuzamosan mindenképpen azt eredményezi, hogy csökkenni fog a fertőzöttek száma, „de legalábbis nem emelkedik”.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a 1818-as telefonszámon lehet javítani, pontosítani a regisztrációnál megadott adatokat, és kérte is, hogy ezzel éljenek azok, akik korábban téves adatot közöltek. Kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy valóban el tudják érni az oltást kérőket, és minél előbb el tudják nekik juttatni a védőoltást.

Az adatvedelem@neak.gov.hu címen levélben is lehet jelezni az adatok módosítását.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...