| 2021. október. 22. | 2 perc olvasás

Teljes egészében megújult a kapuvári vasútállomás, új parkoló is készült

Hivatalosan is átadták az utasforgalomnak a felújított állomásépületet Kapuváron. Az épület kívül-belül megújult: megtörtént a külső szigetelés és festés, térkövezés, új burkolatot kapott a váróterem, új vizesblokk várja az utasokat. Jelentős változás továbbá, hogy az állomás mellett teljesen új parkoló készült, amely az eddigi 50 helyett 67 gépjármű számára biztosít parkolási lehetőséget. A munkálatok során megoldották a terület vízelvezetését, emellett új buszmegállót is létesítettek.

A GYSEV Zrt. tavaly kezdte el az állomás teljes felújítását. Megújult, intelligens váróterem füstérzékelővel és kamerarendszerrel, új vizesblokk, burkolatok, homlokzati szigetelés és festés várja mostantól a Kapuvárra érkező vagy innen induló utasokat. Szintén megújult az állomásépület melletti áruraktár homlokzata, az épület előtt található korábbi széntárolót pedig elbontották. Új csatorna- és lefolyórendszert építettek be, valamint a peron felöli előtető is megújult.

A korábbi, mintegy 50 férőhelyes parkoló helyén teljesen új létesítmény készült: az új parkoló, aszfaltozott felületen, 67 autó számára biztosít parkolási lehetőséget. 2 helyet a mozgáskorlátozottak részére alakítottak ki. A közlekedési utak egyirányúsítása után egyszerűbb és biztonságosabb lett a parkoló használata.

Szintén fontos eleme a fejlesztésnek az új buszmegálló létesítése, amely egyidejűleg 2 busz beállására alkalmas, a gyalogosok pedig térköves járdán közlekedhetnek a kapuvári állomásnál. A burkolt felületek felújításával együtt a terület csapadékvíz-elvezető rendszerét is kiépítették.

Az állomásépület felújítási munkálatainak jelentős részét a GYSEV Zrt. saját munkatársai végezték el, a parkolót külsős vállalkozó készítette.

„Magyarország vasútbarát kormánya 2010 óta jelentős erőforrásokat mozgósítva javítja a tiszta és energiahatékony közlekedési mód versenyképességét. A kötött pályás kínálat minőségét az infrastruktúra és járműállomány állapota mellett alapvetően befolyásolja az állomásoké is. A GYSEV a vasút jeles hagyományaihoz méltó módon viseli gondját a rábízott vonalaknak. Az összesen 112 millió forintból megvalósított fejlesztések komfortosabban használhatóvá és szerethetőbbé tették a naponta 46 személyvonatot fogadó kapuvári állomást” – mondta az átadási ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

„Tavaly adhattuk át a közeli Fertőszentmiklós megújult állomásépületét, most pedig Kapuváron készült el az állomás és az azt kiszolgáló létesítmények teljes felújítása, átalakítása. Mostantól ezen az állmásunkon is minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani utasainknak, szép váróterem, sok autó befogadására alkalmas parkoló, fedett kerékpártároló várja a Kapuvárról indulókat, illetve ide érkezőket. Bízunk abban, hogy ezek a minőségi szolgáltatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét növekedjenek az utasszámaink ebben a térségben is” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen részt vett Tóth Imre, Kapuvár alpolgármestere is.

Címkék: GYSEV Zrt.

Legnépszerűbb cikkek