Telt ház előtt tartotta meg szilveszteri koncertjét Sopron Város Fúvószenekara

Változatos repertoárral álltak színpadra a zenészek szilveszter délutánján a GYIK Rendezvényházban. Indulókkal készültek, és a gyerekek kedvenc meséjéből, a Jégvarázsból is hangzott el zenei összeállítás. A programban megemlékeztek Freddie Mercuryről, és Carlos Santana-mű is szerepelt a műsorban.

- A koncert az együttes legfontosabb eseménye minden évben, az őszi próbákat ugyan megnehezítette a koronavírus, de nagy lendülettel készültek el végül az előadással - tudtuk meg Ferenczi Balázs karmestertől.


fotó:Griechisch Tamás

A hangverseny kezdetén köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián polgármester, aki átadott egy emléklapot abból az alkalomból, hogy az év utolsó közgyűlésén kétmillió forintos támogatást kapott az együttes.

- Szilveszterkor átlépjük az új év küszöbét; az elmúlás szomorúságán átragyog az újrakezdés mosolya. Szokásosan Sopron Város Fúvószenekara nagyszabású koncertet ad ilyenkor. Az az anyagi támogatás, amelyben most részesültek, azt szolgálja, hogy továbbra is rendelkezésre álljon az a feltételrendszer, amely a magas színvonalú szórakoztatást szolgálja - mondta el a polgármester, majd hozzátette: szilveszterkor anyagi és szellemi téren is számot vetünk. A városban elkészült az uszoda, a parkolóház, a Várkerület felújításának egy újabb szakasza, valamint a gyorsforgalmi autóút is elért Sopronba, szellemi téren pedig mindent megtettek azért, hogy mindenki átérezze a népszavazás centenáriumának jelentőségét. A koncerten részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek