| 2016. december. 12. | 1 perc olvasás

Teltház a Fidelissima Vegyeskar jótékonysági koncertjén

Varázslatos élményben volt része mindazoknak, akik december 10-én este ellátogattak a NYME Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájába.

 A „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar által szervezett jótékonysági hangversenyen több százan vettek részt, hogy adományaikkal támogassák a soproni fogyatékkal élő és rászoruló gyermekeket. 

A fényfestéssel kísért koncert, melyet a Szent Orsolya Iskola Alsós Kórusának megindítóan lelkes éneke is színesített, meghatotta a közönséget. A kórus számára pedig az volt a megható, hogy milyen lelkesen énekelt a közönség Szilágyi Miklós karnagy vezetésével.

A Fidelissima Vegyeskar nem titkoltan keres új és új megoldásokat, amikkel – elsősorban a meghívott sérült gyermekek kedvéért – olyan audiovizuális élményt tud nyújtani, amellyel minden érzékszervre képes hatni. A kórus lehetőségeihez mérten igyekszik a háttérben maradni, csak a hangjával szolgálni.

Miben volt más ez a koncert, mint a legtöbb jótékonysági megmozdulás?

- Egyszerre támogatta az összes, vagyis mind a hat soproni fogyatékkal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézményt, így azok is részesülnek a támogatásból, akiknek nem áll módjukban felhívni magukra a figyelmet.
- Félszáz gyermek és gondozó volt jelen a támogatott intézményektől, hogy az anyagi támogatáson túl lelki támogatást is kaphassanak.

A szervezők a legmeghatóbbnak talán azt tartják, hogy nagyon sok kis összegű befizetésből gyűlt össze több, mint egymillió forint. Vagyis a néhány nagyobb cég támogatása mellett nagyon sok kisebb cég, magánszemély jószándéka, szeretete nyilvánult meg ezen az eseményen, ami áthatotta az egész estét.

A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást, amellyel hozzájárulnak a gyerekek ellátásának javításához. A befolyt adományok 2017 januárjában jutnak el a támogatott intézményekhez.

Legnépszerűbb cikkek