| 2019. január. 18. | 1 perc olvasás

Katonás ritmus – különleges zenei élmény Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély közönsége nagy sikerű, teltházas koncerten győződhetett meg arról, hogy miért is az MH Légierő Zenekara Veszprém az egyik legfoglalkoztatottabb és legrangosabb nemzetközi hírnevet szerzett zenekara a Magyar Honvédségnek.

A Katona János alezredes, karmester vezette MH Légierő Zenekar Veszprém nagy sikerű fertődi koncertje nagyszerű élményt adó bevezetője volt az eszterházai Magyar Kultúra Napi rendezvényeinek.

A magyar történelem hazafias zenedarabjaival, katonadalokból összeállított válogatással kezdődő a produkció, majd nemzetközi katonadalok, végül pedig világhíres népszerű zeneszámok, dalok csendültek fel.

Katona János alezredes zenei pályafutásának sikerét több külföldi elismerés is bizonyítja. Elhivatott, nagy szaktudású vezetőként irányítja a kezdetektől az együttes munkáját , miközben a magyar katonazenei hagyományok ápolásának egyik legelhivatottabb egyénisége, munkásságával mintegy küldetést teljesít a méltán világhírű zenekar élén.

A Magyar Légierő Zenekar szellemiségét nagyban meghatározta az 1945-ig működő Magyar Királyi Honvéd Légierők zenekarainak szakmai múltja és tevékenysége. Missziós szolgálatot is végeznek miséken, istentiszteleteken, katonai és nemzeti ünnepeken. Katona János elhivatottsággal tesz az elfeledett katonai és egyházi dalok, valamint a fegyvernemi indulók felkutatásáért és megszólaltatásáért.

A fertődi Esterházy-kastély közönsége felállva tapsolta meg a MH Légierő Zenekara Veszprém előadását.


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek