| 2020. július. 21. | 1 perc olvasás

Teltházzal indul újra a zenei évad Eszterházán

Minden jegy elkelt a július és augusztus fordulója első hétvégéjére meghirdetett Eszterháza Szimfóniái XXII. koncerthétvégére a fertődi Esterházy-kastélyba.

Július 31, augusztus 1-jén és 2-án Vashegyi György és világhírű korhű hangszeres együttese, az Orfeo Zenekar tér vissza Eszterházára az 1998-ban megkezdett, Haydn összes szimfóniáját bemutató monumentális sorozatával. A koncerthétvégére annak meghirdetését követően csaknem azonnal minden jegy elkelt - jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A három koncerten a helyszínen keletkezett szimfóniák mellett L. van Beethoven egy és W.A. Mozart két zongoraversenye is felcsendül fortepianon.

Rangjában, a helyszínhez köthető- és az előadásmód hitelességében is a megszokott eszterházai minőséget ígéri a zenei esemény a kastély Apolló-termében, a járványidőszakot követően méltó újraindulásaként az eszterházai koncertévadnak – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető.

Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető
Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető

Legnépszerűbb cikkek