| 2020. február. 21. | 1 perc olvasás

Terelővadászatot tartanak a Soproni Parkerdőben

Terelővadászatot tartanak február 26-án, szerdán a Soproni Parkerdőben. A Tanulmányi Erdőgazdaság akciójának célja, hogy minél távolabb szorítsák a vaddisznókat a lakott területektől. Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett, hogy a Lőverekből bejárnak a lakott területekre a vaddisznók.

Elővigyázatosságra inti a túrázókat Bánáti László, a TAEG Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettese. A terelővadászat alkalmával mindent elkövet a Tanulmányi Erdőgazdaság a biztonság érdekében.

- A vadászat reggel hét órától délután kettőig fog tartani. Az érintett terület a Lővér körúttól kezdődően végig fölér a Kecske-patak völgyéig és a János pihenő által bezárt útig, gyakorlatilag a Récényi út lesz a széle. Tehát közvetlenül a város melletti parkerdőn folyik majd egész nap a vadászat – fejtette ki a közjóléti vezérigazgató-helyettes.

Bánáti László, a TAEG Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettese
Bánáti László, a TAEG Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettese

A vadak gyakran betévednek lakott területre, mivel a város közelében élnek. A vaddisznók feltúrják a kerteket élelem után kutatva. - Az elsődleges célja ennek a vadászatnak, hogy a vaddisznókat lehetőség szerint elejtsük, illetve ha ez nem sikerül, legalább a várostól távolabb tereljük – emelte ki Bánáti László. - Viszont terelővadászatról van szó, úgyhogy ebből kifolyólag az őz és a szarvas tarvad is terítékre kerülhet – fűzte hozzá.

A terelővadászatban a lakott terület közelsége és az állatok humánus módon történő elejtése miatt csak szakemberek vesznek részt.

Legnépszerűbb cikkek