| 2023. július. 8. | 1 perc olvasás

Természetközeli élmények - izgalmas túratábor Sopronban

9 éve változatlan lelkesedéssel tartják meg a nyári túratábort Sopronban, ahol izgalmas természetközeli élményekkel gazdagodhatnak a gyerekeknek. A tájoló használat, a térképolvasás mellett a tűzrakás és egyéb túlélő praktikák is részét képezik a tábor tudásanyagának.

Ha előttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél. - Ez az első és legfontosabb dolog, amit megtanulnak az alsó tagozatos diákok. 9 év alatt közel 40 tábort szerveztek már a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség támogatásával. Majsa Imréné szívügyének tekinti a diákok természethez való szoktatását. Az egy hét alatt a kicsik megtanulják a tájoló használatát, térképolvasást, de a tűzrakás fortélyát is.

Majsa Imréné a túratábor szervezője elmondta: Nagyon fontos feladatunk, hogy a gyerekek zavartalanul mozogjanak, élvezzék az életet, a természetet, és hogy minél jobban megismerjék a teremtett világot. Túráink során felfedeztetjük velük a természetet, a növényeket, állatokat, bogarakat, szitakötőket. De ugyanúgy az épített világunkat is a kilátókat, forrásokat megismertetjük velük, hogy a környezetükből minél több információhoz jussanak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy miután túratáborról van szó, túrához szoktassuk a gyerekeket, ami kitartást, akaraterőt, erőt igényel.

Eddig mindig sikerült belopni a szívükbe ezt a szépséget, ezt a jó érzést, a jó levegőn való túrázást.

A héten a gyerekek ellátogattak többek között Brennbergbányára, ahol a Fehér Dániel-forrásnál tutaj faragásra került sor, de a botanikus kert csodálatos környezetében tájékozódási játékkal is sokat tanultak.

Jövő héten a tini túratáborral folytatódik a program, ahol már GPS-koordináták alapján tájékozódnak, GEO-ládákat keresnek meg, növényfelismerő applikációkkal ismerkednek, és a természetfotózás rejtelmeibe is betekinthetnek a gyerekek.

 

Legnépszerűbb cikkek