| 2024. április. 7. | 1 perc olvasás

A természetvédelemé volt a főszerep a Pedagógusok a gyermekekért című rendezvénysorozat áprilisi eseményén

Idén tavaszi gyermekrendezvényeket szervez a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza a GYIK Rendezvényházban. A programsorozat harmadik eseményét április 7-én, vasárnap tartották, melynek fő témája a természetvédelem volt.

A rendezvényre dr. Farkas Ciprián polgármester is ellátogatott:

Az ilyen programok megszervezésével a családokat támogatjuk. A mese világán keresztül sok mindent tanulhatnak a gyerekek az erdőkről. Ez egy fontos szempont, különösen itt, Sopronban, ahol parkerdő is a családok rendelkezésére áll. Az elmúlt években a soproni önkormányzat és a magyar kormány közösen megvalósította az Erdő Házát, így a gyerekek nemcsak könyvekből, hanem testközelből is megismerkedhetnek az erdő lakóival.
fotó: Griechisch Tamás
A nap folyamán 2 alkalommal indult a Soproni Kisvonat az Erdő Házába, ahol az élővilággal ismerkedhettek meg a gyerekek. A nap fénypontja azonban Bartos Erika író játékos, interaktív előadása volt, aki a „Bogyó és Babóca” című mesekönyvsorozat szerzője. Az írónő egy kis ajándékkal is kedveskedett a legkisebbeknek

- tette hozzá Orbán Júlia, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója.

fotó: Griechisch Tamás

Az előadást követően a rendezvényházban természetvédelmi interaktív foglalkozások és kreatív kézműveskedés várta a gyerekeket. 

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek