| 2021. április. 14. | 1 perc olvasás

Térségünkben is sok gondot okozott a viharos szél

Egyre gyakoribb a szélsőséges időjárás, a nyáriasan meleg időt hirtelen lehűlés, erős szél váltotta fel térségünkben is.

A viharos szél hétfő óta munkát ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak is. Hétfőn  Fertőrákoson a Strand utcában, majd Sopronban a Sport utcában dőlt egy-egy fa az útra. A soproni hivatásos tűzoltók feldarabolták a kidőlt növényeket, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. Dunaszegen az Országút úton egy nagy fenyőfa dőlt a szomszéd háznak. A győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók a fa veszélyes részét eltávolították.

Kedd délelőtt Sarród-Nyárligeten dőlt egy fa a bicikli útra és a járdára. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították a forgalmi akadályt okozó fákat. Hegykőn a Jókai utcában egy családi ház tetején bontotta meg a viharos szél a bádogot.  A helyi, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók eltávolították a veszélyes részeket.

Mosonszentmiklós és Öttevény között dőlt ki egy fa az útra, délután Lébény és Mosonszentmiklós között egy lehasadt faág veszélyeztette az autós forgalmat. A lébényi hivatásos és önkéntes tűzoltók eltávolították a lehasadt ágat.  A vihar okozta káresemények során nem sérült meg senki.

Javaslatok, hogy kevesebb kárunk legyen a viharos szél következtében: 

  • a kisebb tárgyakat tegyük el biztonságos helyre, (műanyag kerti bútorok, játékok, cserepes virágok), hiszen ezeket a szél felkaphatja és kárt, vagy sérülést okozhatnak.
  • lehetőleg járművünkkel ne parkoljunk fák alatt – a lehasadó ágak miatt,
  • ha gyalogosan közlekedünk is legyünk körültekintőek, az esetlegesen lehasadó ágak, régebbi épületek omlásveszélye, potyogó vakolata miatt.
  • lakókörnyezetünkben a túl magasra nőtt fákat, tujákat érdemes átvizsgálni, ha öregek, korhadtak, veszélyt jelentenek az épületre, érdemes újakat ültetni!

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek