| 2020. január. 27. | 1 perc olvasás

Területvédelmi tartalékosok meneteltek a hősök emlékéért

Győr-Moson-Sopron és Vas megye területvédelmi tartalékosok hosszú emléktúrával rótták le tiszteletüket szombaton a Don-kanyarban hősi halált halt magyar katonák áldozata előtt.

1943. január 12-én az orosz haderő átütő erejű támadást indított a Don-kanyarnál a 2. magyar hadsereg ellen. A pokoli küzdelmek során hazánk katonái közül 42 ezren életüket vesztették vagy eltűntek, 28 ezren megsebesültek és mintegy 26 ezren pedig fogságba estek – az ő áldozatuk a területvédelmi tartalékosok szerint sem merülhet feledésbe.  

Ezért a Magyar Honvédség 6. Területvédelmi Ezrede 19. és 83. Zászlóaljának önkéntesei, Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből túrát szerveztek az emlékükre. A 25 kilométeres út Sopronból indult, aztán a résztvevők áthaladtak Bánfalván és Ágfalván, majd visszatértek a Leghűségesebb városba.

A menetet idén másodszor szervezték meg a tavalyi túra sikerén felbuzdulva – a kezdeményezés idén is eredményes lett, ugyanis 35-an teljesítették a távot. A résztvevők emléklapot és emlékérmet kaptak.

Fotók: Katona Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek