The Blues Brothers: Show világszinten

  2018. május 6. - www.sopronmedia.hu (Varga Róbert / soproniszinhaz.hu)

Országos és nemzetközi érdeklődés veszi körül a The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkciót a Soproni Petőfi Színházban. Hazai és külföldi turné előtt állhat a stáb, a megállapodások körvonalazódnak. A leghűségesebb városban május 12-én (szombaton) és május 18-án (pénteken) este hét órakor bérletszünetben látható az előadás. A hónap végén pedig búcsúzik a helyi közönségtől a csapat.

A produkció jogtulajdonosainak képviselői elragadtatással nyilatkoztak az egyedülálló, Broadway-t időző látványvilággal, elkápráztató világítástechnikai megoldásokkal és magas színvonalú zenei parádéval elkészült soproni koncertshowról. Neves producer is érdeklődik az előadás iránt, a darab nem csak itthoni, hanem németországi karrier előtt áll.

A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készült látványos, nagyszabású előadásban mozis részek, soproni légifelvételek és nemzetközi szintű videografikai megoldások láthatók. A díszlet Tóth Kázmér munkája, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A világszintű fényparádé Madarász János "Madár", az ország kiemelkedő világítástervezőjének a nevéhez köthető.


A történet szerint a  blues-testvérek világ körüli turnéjuk egyik állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A keretjátékok megírásábanSzente Vajk volt a segítségükre. A koncerten fúvósokkal megerősített kilenctagú zenekar játszik - köztükGyenes Béla, Barry White egykori sztárzenésze, szaxisa, aki szinte az összes magyar zenekar muzsikusa, s jelentős számú lemez őrzi egyedülálló és fergeteges játékát. A vokálban szintén országos hírű énekesnők, Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera erősítik a dalokat. Jónás Andrea és Tóth Verafelváltva énekli Aretha Franklin két nagy slágerét, a Sopron Balett tagjai Túri Lajos koreográfiáira pedig új arcukat megmutatva lepik meg a közönséget.

A The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkció májusban búcsúzik a soproni közönségtől, hogy elindulhasson új útjára. 

fotó: Torma Sándor

fotó: Torma Sándor

fotó: Torma Sándor

Kérem, várjon... Kérem, várjon...