| 2018. április. 16. | 2 perc olvasás

The Blues Brothers: Vastapsos premier

Zúgó vastapsot és nagy közönségsikert hozott a The Blues Brothers – The Hungarian Show soproni premierje a Petőfi Színházban. A stábot hosszú percekig ünnepelték a nézők.

Egyéves előkészület után  Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával színpadra került a látványos, nagyszabású show, amelyben a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul.

A közönség hatalmas, zúgó vastapssal fogadta az egyedülálló látvány-és díszletvilággal, koreográfiákkal, jelmezekkel, a magyar zenei élet legjobbjait felvonultató zenekarral készült produkciót, amelyben a Sopron Balett táncosai is elvarázsolják a közönséget. A jó hangulatú, emlékezetes premierre eljött Rosta Mária producer, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője, Nacsa Olivér humorista, Nagy Sándor, Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea színművészek és Szente Vajk is, aki a keretjátékok szövegének megírásában segítette az alkotókat.

Az előadás után Pataki András távollétében Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője köszöntötte a fogadáson a nézőket. Kitért arra, hogy az évad utolsó felnőtt bérletes premierje megmutatta az értő és érző lelkű közönségnek: ez a társulat ebben a műfajban is képes kiemelkedőt nyújtani. Nagy kihívás a kis létszámú együttes életében egy ilyen feladat teljesítése, nem lehet tévedni, bukni és ehhez szükséges az alázat, szeretet, tudás, amely összetartja őket.

Feke Pál és Serbán Attila alkotó páros külön köszönetet mondott Pataki Andrásnak, hogy ezt a show-t Sopronban mutathatták be, s a teátrum igazi alkotói szabadságot biztosított ehhez számukra. Nagy álmuk valósulhatott most meg így egy remek csapatmunka eredményeként. Ezért részükről a színház minden munkatársának jár a köszönet, s bíznak abban, hogy a Miklós Tibor előtt is tisztelgő produkció innen indulhat tovább országos utakra is.

Dr. Fodor Tamás, a város polgármestere is gratulált a stábnak. Hangsúlyozta, megint egy új arcát mutatta meg a soproni színház, hogy ebben a műfajban is képes ilyen magas színvonalú sikeres produkciót létrehozni. Kiemelte, a társulat az elmúlt években igen komoly programot vitt végig és reméli, hogy a következő évadban is hasonló módon képes elvarázsolni a nézőket.

Az előadás szünetében nyílt meg Húros Annamária díszlet-és jelmeztervező  Tovább a sárga úton... című kiállítása. Erről külön hírben számolunk be.


fotó: Torma Sándor

fotó: Torma Sándor

kép: sopronszinhaz.hu

kép: sopronszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek