| 2022. január. 27. | 2 perc olvasás

TikTok-videókkal hívja fel a figyelmet a pénzügyi tudatosságra a Soproni Egyetem

A pénzügyi tudatosságra nevelés mindig is fontos szempont volt a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar életében. Az egyetem a Pénzügyminisztérium támogatásával indított egy oktatósorozatot a TikTokon, a középiskolás korosztály pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében. A videók készítésében a Sopron TV is részt vett.

A képekre kattintva nézhetik meg a filmeket.

katt a képre

„A Soproni Egyetem volt az első felsőoktatási intézmény, mely a TikTok felületen végez edukációs tevékenységet. Mindenképpen szerettük volna valami újdonsággal meglepni a diákokat. A TikTok az elmúlt években rendkívül népszerű lett a fiatalok körében, ezért a videókkal az elsődleges célcsoportunk a 16-18 éves korosztály volt”- mondta dr. Pirger Tamás, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar adjunktusa.

A képekre kattintva nézhetik meg a filmeket.

„A visszajelzésekből azt látjuk, hogy az idősebb korosztály körében is népszerűek a TikTok-videók. Az oktató sorozatban nyolc témát dolgoztunk fel, az adózási formáktól egészen a kriptovalutákig. A videók készítésében a Lámfalussy Kar hallgatói és oktatói is részt vettek. Az utómunkálatok, valamint a technikai munkálatok a Sopron TV segítségével valósultak meg” – hangsúlyozta dr. Pirger Tamás.

A képekre kattintva nézhetik meg a filmeket.

„A szakmai információkat röviden egy-egy szóban tüntettük fel, a zenék kiválasztásában fontos szempont volt, hogy az aktuális trendeknek megfeleljen. A videók már elérték a 100 ezres nézettséget, mely annak is köszönhető, hogy ezeket a szakmai tartalmakat vidámabb és könnyedebb stílusban próbáljuk átadni a fiataloknak. A videókat a Pénzügyminisztériummal együttműködve az „Okosan a Pénzügyekben Kampány” részeként készítettük el. Bízunk benne, hogy a jövőben is hasonló témákban tudunk készíteni oktatóvideó-sorozatokat. Az elmúlt időszakban is sok programmal készültünk. Megrendeztük a tanév második nyílt napját, részt vettünk a Soproni Egyetemmel az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, és tizedik alkalommal rendeztük meg az „Egyetemfoglaló” vetélkedőt – tette hozzá az adjunktus.

Legnépszerűbb cikkek