| 2018. december. 7. | 1 perc olvasás

Tisztes helytállás az orosz sztárcsapat ellen!

A női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a Sopron Basket hazai pályán 65-58-as vereséget szenvedett a Dinamo Kurszktól. A soproniak 35 percen át szorongatták bombaerős riválisukat. A hajrában azonban érvényesítette fölényét a Kurszk.

Nem indult jól a meccs, nem telt 5 perc amikor 9-3-as hátránynál már hazai időkérés miatt állt a játék. Rendezte sorait a Sopron, elsősorban a védekezés terén kellett pontosítani. A negyed végén ráadásul a második tripla ért célt a mieinktől. A 16-12-ről induló második szakasz elején 5-7 egység között mozgott a differencia, de teljesen egyenrangú ellenfele volt a Kurszknak a soproni gárda.


www.wb-sopron.com

A félidő utolsó öt percébe fordulva 26-19 után Angela Salvadores és Amanda Zahui tripláival kezdte meg a felzárkózást a magyar bajnok. Zahui újabb találatával 29-28-nál már a hazaiaknál volt az előny. Ez egy 10-2-es szériát jelentett. A mérkőzés első felében a védekezés dominált. 

A Sopron tartását dicséri, hogy 40-32 után sem. A harmadik negyedet Fegyverneky találata zárta, amivel 46-46-ra módosult az állás. A záró szakasz első fele is kiegyenlített mederben haladt. Kemény, feszült, vitatott ítéletektől sem mentes rangadó zajlott.  A fáradni látszó soproni kulcsemberek ellen fokozatosan érvényesült az orosz fölény. Végül 50-50 után egy 7-0-s sorozattal fordította a maga javára a meccset a Kurszk. A hajrában is becsülettel ment előre a Sopron, de a 31 ponttal záró Tina Charles triplája 64-52-nél döntőnek bizonyult. A vereség ellenére erre a mérkőzésre is bőven lehet építeni. Teljesen egyenrangú ellenfele volt a Sopron a Kurszknak. Amanda Zahui 15 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. Sopron Basket - Dinamo Kurszk 58-65. A soproni csapat legközelebb december 9-én a fővárosban a Vasas otthonában lép pályára. 

 


www.wb-sopron.com

Legnépszerűbb cikkek