| 2019. május. 21. | 1 perc olvasás

Tíz nap múlva itt a Soproni Borünnep!

Május 31-én, pénteken ismét elindul a Soproni Borünnep, amelyet idén 28. alkalommal rendeznek meg. A három napos rendezvényen a Várkerületen a legfinomabb borkülönlegességek mellett számos program is várja az érdeklődőket!

Május 31-én, pénteken 18 órakor Sopron Város Fúvószenekara üdvözli majd a rendezvényre érkezőket. Ezt követi az ünnepélyes megnyitó, amelyet a borlovagok celebrálnak. 20 órától pedig a Flört Band dallamai szolgáltatják a talpalávalót.

Június elsején 14 óra 30 perckor a Testvériség Néptáncegyüttes ütemeire elevenedik meg a színpad, őket kettő fúvószenekar követ: elsőként a pöttschingi, aztán a mittendorfi. 17 óra 30 perctől a Local Vintage Company adja a hangulatot, egészen 19 óráig – ekkor lép fel a BluesHangers. A szombati napot a Hanság Big Band produkciója zárja majd.

A rendezvény utolsó napján az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes foglalja el először a világot jelentő deszkákat. Ezután Sárvár Város Fúvószenekara szolgáltatja majd a borhoz édes társaságként dukáló muzsikát. 16 óra 30 perctől a Fahnenschwinger Blaskapelle veszi át ezt a hálás feladatot. 18 órakor a Varga Jazz előadása kezdődik, míg a három napos programsorozatot a Nági és a Kusztik nevű népszerű zenekar koncertje zárja majd. A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják.  

Borítóképünk a tavalyi borünnepen készült. Forrás: Sopronmédia Archív

                                

Legnépszerűbb cikkek