| 2020. július. 20. | 1 perc olvasás

Tíz százalékkal csökkent az albérletek ára Sopronban

Sopronban is legalább tíz százalékkal csökkent a kiadásra kínált ingatlanok ára a koronavírus-járvány hatására. Emiatt a bérlők alacsonyabb áron akár jobb minőségű bérleményekhez is juthatnak.

A pandémia okozta munkahelyi bizonytalanság hatására sokan mondták fel meglévő soproni albérleti szerződéseiket, illetve a turisztikai célú lakások egy része is visszatért a hosszútávú bérleti piacra. Mindez a kínálat bővülését eredményezte, ennek hatására jelentősen csökkent a kiadásra szánt ingatlanok ára.

Sopronban többnyire az Ausztriába ingázók, de az egyetemi hallgatók és az önálló életre vágyó fiatal párok is keresnek albérletet.  

„Az ingatlanpiacon belül az albérlet árakra volt leginkább hatással a koronavírus-járvány, nagyjából 10 százalékos áresés a megfigyelhető. Sokkal több lakás került a piacra azáltal, hogy az emberek visszaköltöztek az eredeti lakcímükre, feladva az itteni albérletüket. A kétszobás, egyszobás garzonlakásokból sok van a piacon, ez generálta az árcsökkenést. Ezek a legkeresettebb albérlettípusok most is. Az elhelyezkedést tekintve a belvárosi ingatlanokat keresik a legtöbben, fontos szempont a döntésnél még a jó parkolási lehetőség és az Ausztriába vezető út jó megközelíthetősége, valamint egyre fontosabb az is az érdeklődőknek, hogy szép legyen a lakás” mondta el Németh Zsolt, az Otthon Centrum értékesítési vezetője.

Az ingatlanértékesítési vezető kiemelte, hogyha a járvány kapcsán újabb korlátozó intézkedések lépnek életbe, akkor maradhatnak a mostani albérletárak, azonban hosszútávon mindenképpen a piac stabilizálódásában bíznak a szakértők.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek