| 2021. október. 6. | 1 perc olvasás

Tizenegy sértettnek összesen 30 millió forint kárt okozott az építési vállalkozó

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfival szemben, aki tizenegy helyen vállalt el különböző építési munkálatokat, majd a kivitelezéssel és az összesen 29.976.645 forint visszafizetésével adós maradt.

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi hat millió forintot meghaladó köztartozással rendelkezett, több irányban tartozás terhelte, ennek ellenére, magát tőkeerős vállalkozónak beállítva, különféle építőipari munkálatokat vállalt el Sopronban és környékén. Olyanokat is, melyek nem tartoztak tevékenységi körébe. 

A férfi a sértettektől átvett összegeket rendre más építkezésekre, illetőleg tartozásai rendezésére fordította, a munkálatokat pedig – néhány kivételtől eltekintve – meg sem kezdte.

Az ügyészség a férfit tizenegy rendbeli minősített csalással vádolja. Vele szemben, a halmazati szabályokra tekintettel, 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Legnépszerűbb cikkek