| 2020. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Soproni Cross Futást

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg vasárnap a Soproni Cross Futást a Lőverekben, ezúttal új helyszínen, módosult útvonalon. A sporteseményre mintegy kétszázan neveztek.

Szép őszi idő fogadta azt a mintegy kétszáz versenyzőt, kicsiket és nagyokat is, akik részt vettek a Soproni Rendészeti Sportegyesület, a Soproni Atlétikai Klub, a Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Sportfelügyeleti csoportja, valamint a Sopron Városi Szabadidő Sportszövetség közös rendezésében megvalósuló futó eseményen.


fotó: Griechisch Tamás

A tizenegyedik Soproni Cross Futáson Csiszár Szabolcs alpolgármester elmondta, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett ezúttal egy új helyszínen, a Hotel Szieszta parkolójában gyülekeztek a résztvevők, akik a napsütéses őszi időben hasznosan és kellemesen tudták eltölteni szabadidejüket. A szervezők széles spektrumban várták a futókat, az egészen kicsiktől, a 3-4 évesektől a legidősebb korosztályig.


fotó: Griechisch Tamás

Csuka Zsolt, a Soproni Rendészeti Sportegyesület elnöke felidézte, hogy korábban a Lővér camping adott helyet a rendezvénynek, a helyszín módosításával pedig az útvonalakat is fel tudták frissíteni egy kicsit. Előzetesen mintegy 120-an neveztek, a helyszíni nevezésekkel együtt pedig mintegy kétszázan futottak.

A 3-6 éves gyermekek egy 400 méteres pályán, a 7-8 évesek 800 méteres, a 9-10 évesek 1100 méteres, a 11-12 évesek 1600 méteres, a 13 évestől felfele lévő korosztályok pedig egy 5,3 kilométer, illetve egy 10,2 kilométer hosszú pályán versenyezhettek.

A szervezők a befutók mindegyikét éremmel és egy kis befutócsomaggal jutalmazták meg, míg a kategóriák első három helyezettjeit további jutalmakban részesítették.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek