| 2022. április. 30. | 1 perc olvasás

Tizenhat illegális migránssal fogták el az embercsempészt Csorna külterületén

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztály munkatársainak jelzése alapján állították meg a járművet a járőrök Csorna külterületén.

Az M85-ös autóút 23-as kilométerszelvényében ellenőriztek az egyenruhások 2022. április 29-én 21 óra 55 perckor egy lengyel honosságú gépjárművet.  A kistehergépkocsi rakterében a rendőrök tizenhat, magukat török állampolgárnak valló férfit találtak. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

forrás: police.hu

A 26 éves ukrán sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek