| 2023. február. 23. | 3 perc olvasás

Több csapattal is indultak a bajnokságban a SMAFC röplabdásai

A SMAFC-Líceum Női Röplabda Egyesület két év alatt hatalmasat fejlődött, már közel száz játékosuk van és több csapattal neveztek a bajnokságba is.

Elindult a szezon és a SMAFC leányai az U13, az U15 és az U17-es korosztályban is indultak a bajnokságban. A népes szakosztály ezen kívül a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyeire is nevezte fiú és lánycsapatát is.

- Amennyire én tudom, a közelmúltban nem indult soproni röplabda-csapat a bajnokságban, így többszörös öröm, hogy idáig jutottunk - mondta Bognár András szakosztályvezető. Két éve a SMAFC és a Líceum szövetkeztek, közösen alakították meg a SMAFC-Líceum Női Röplabda Egyesületet. Azóta sok minden történt a háló két oldalán és azon túl...

- Kiderült, hogy nagyon sokan szeretnének Sopronban röplabdázni. Az egyesület hiányt pótol, hiszel a lányoknál a csapatsportokban eddig a kosárlabda jelentett lehetőséget, de nem mindenkinek való a test-test elleni küzdelem. Az elmúlt két évben közel száz játékosra duzzadt a létszámunk, most már inkább az jelent feladatot, hogy még több pénzt, termet és szakembert találjunk. A létszám, a csapatok szorgalma és az edzők következetes munkája eredményezte azt is, hogy a bajnokságban csapatokat indíthattunk - számolt be a legfontosabb történésekről Bognár András. A szakosztályvezető elárulta azt is, hogy terveik szerint jövőre egy felnőtt női csapatot is indítanak az NB II. nyugati csoportjában. 

forrás: SMAFC

Nagy László és Kövesdi Tímea edzők irányításával a csapatok a Líceumban, a Krasznai-csarnokban, valamint az Orsolya-, illetve a Hunyadi-iskolában tartják edzéseiket. A legkisebbek, az U13-as csapat, a bajnokságban Veszprémben léptek először pályára...

- Kicsit még megszeppenve kezdtek, de szépen belejöttek később a játékba. Veszprémben egy mérkőzést nyertek, egyet elvesztettek, s ugyanez volt a helyzet a második fordulóban, a Líceum tornatermében is. A Balatonfüred ellen győztünk, Sümegtől viszont kikaptunk, de minden kezdet nehéz, lesz ez még sokkal jobb. Másodszor már stabilabban álltak a pályán és néhányan kifejezetten okosan játszottak - mondja Nagy László, aki biztos abban, hogy a meccseken szerzett tapasztalatokkal egyenes arányban nő majd a gyerekek magabiztossága is.

- Az U15-ös csapatban már tapasztaltabb játékosok is versenyeznek, akik a technikai elemekkel is tisztában vannak, és ahogy mi mondani szoktuk, jól látnak a pályán. Két hete Székesfehérváron két győzelmet arattak a lányok, most pedig február  25-én, szombaton a Líceumban lesz két meccsük; 10-kor és 13 órakor. Örömmel látunk drukkereket és érdeklődőket! - invitálja a sportbarátokat Nagy László.

Az U17-esek erős mezőnybe kerültek, Veszprémben nem is sikerült nyerniük, de mint edzőjük kiemelte: nívós játszmákon, kiélezett versenyben, becsületes küzdelemben maradtak alul. Ők március 5-én játszanak hazai pályán, a Líceumban.

- Egyetemi csapataink legutóbb a Győr ellen játszottak és bár nem jutottak tovább, a lányok és a fiúk is jó hangulatú mérkőzéseken szerepelhettek a Krasznai-csarnokban - teszi hozzá a röplabdaszakosztály híreihez Horváth József, a SMAFC elnöke.

forrás: SMAFC

A SMAFC-Líceum Női Röplabda Egyesület két év alatt tehát hatalmasat fejlődött, a szakemberek mégis biztosak benne, ez csak a kezdet. Jövőre még több csapattal, még több gyerekkel neveznek be a bajnokságba, s bár a legfontosabb a sport és a csapatmunka, reményeik szerint a sikerek sem maradnak el.

forrás: SMAFC

 

Legnépszerűbb cikkek