Több megyei tűzoltó munkáját ismerte el az országos katasztrófavédelmi főigazgató

Az elmúlt időszakban több olyan rendkívüli esemény történt, melynek során szabadnapját töltő vagy, szolgálatban lévő tűzoltók tettek rendkívüli helytállásról tanúbizonyságot.

Az emberi élet megmentése, az anyagi javak megőrzése, a súlyosabb veszteségek elkerülése érdekében végzett kiemelkedő, hősies helytállásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató az országban huszonkét tűzoltó kollégának adományozott ajándéktárgyat.

Megyénkben is elismerték öt tűzoltó munkáját, akik különböző tűzeseteknél bizonyították rátermettségüket. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából három győri tűzoltó, Papp Norbert Károly tűzoltó főhadnagy, győri szolgálatparancsnok, Németh Károly tűzoltó törzsőrmester és Jursics András tűzoltó őrmester, a táplánypusztai szociális otthonban keletkezett tűznél dolgoztak kiemelkedően. A hatalmas füstben társaikkal a tűz megfékezésével egy időben, hetvenhárom fekvőbeteget vittek át és helyeztek biztonságba egy másik épületben, ahol a mentőszolgálat azonnal megkezdhette ellátásukat.

Nagy Gábor tűzoltó zászlós, a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer kezelője, épp Pécsett tartózkodott egy szakmai tanfolyamon, amikor tűzoltó osztálytársaival közösen egy konyhai tüzet észleltek, s oltottak el sikeresen. A füstből a szakácsot kimenekítették, elsősegélyben részesítették, majd a tűzhely körül keletkezett lángokat egy porral oltó készülékkel eloltották.

A győri katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági referense, Szilbek Zoltán tűzoltó zászlós, munka után hazaérkezve a társasházuk alatti mélygarázs vízelvezetőjében keletkezett tüzet észlelve egy közeli fali tűzcsapról fékezte meg a lángokat, megakadályozta, hogy az ott található gépkocsikra, illetve az épületre átterjedjen a tűz.

Tűzoltóink kiemelkedő, példaértékű munkáját főigazgatói ajándéktárggyal ismerték el.

 

 

nyitókép illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek