| 2019. február. 21. | 1 perc olvasás

Több, mint 1 milliárd forintból épült elkerülő út Fertődön

Több, mint 1 milliárd forintból épült az Esterházy-kastélyt elkerülő útszakasz Fertődön. A beruházással biztonságosabbá vált a közlekedés az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok számára is, valamint a műemléki környezet tehermentesül a nehéz-gépjármű forgalom alól.

Már használatba is vették az autósok a Fertődön épült új nyomvonalú útszakaszt. Ezzel az úttal a teherforgalom elkerüli majd az Esterházy-kastélyt és környékét.

A beruházással biztonságosabbá válik a közlekedés az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok számára is – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a csütörtöki átadó ünnepségen. A képviselő hozzátette: ezzel más minőségben láthatják majd a turisták az Esterházy-kastélyt. A beruházás több, mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg. Az útszakasz megépítését már évek óta tervezte a kormány.


fotó: Griechisch Tamás

Bognár Zoltán Fertőd polgármestere elmondta: az Esterházy-kastély előtt haladt el az a főút, ami a településen átmenő forgalmat keleti-nyugati irányba bonyolította le. Tavasztól kora őszig, abban az időszakban amikor temérdek turista látogatja meg a kastélyt a kastély díszkapuja előtt találkoztak ezzel a jelentős forgalommal. Az utóbbi időben ez több balesetet is okozott és zavaró tényező. Ez a probléma oldódott meg a beruházással.


fotó: Griechisch Tamás

Nagy Róbert a NIF Zrt. vezérigazgatója kiemelte: mintegy 700 méter új útszakasz, csaknem 500 méter kerékpárút és közel 70 méter járda valósult meg. A jövőben várhatóan ezen a szakaszon halad majd át az Ausztriába, Pamhagen felé tartó forgalom is.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek