| 2019. április. 8. | 1 perc olvasás

Több mint 10 lámpatest került ki a Tóth Antal utcába

Több mint 10 lámpatest került ki a Tóth Antal utcába önkormányzati forrásból. A közvilágítás fejlesztése azonban itt nem áll meg. A szakemberek folyamatosan felmérik Sopronban a közvilágítás hálózatát és ahol szükséges, ott fejlesztésekbe kezdenek.

15 millió forintból oldódott meg a Tóth Antal utca közvilágítási problémája. A közel egy kilométeres útszakaszon, mely a Besenyő lakóparkot köti össze az Erzsébet kerttel, sokáig sötétben botorkáltak a környéken lakók. Nemrégiben azonban a szakemberek elkészültek a kivitelezési munkálatokkal és beüzemelték az új, LED-es lámpákat, melynek a közeli lakóparkban is örülnek. Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke hangsúlyozta: a lakosság igényeinek megfelelően hozták létre a közvilágítást itt, majd hozzátette, ez a meglévő hálózat folytatása a Besenyő utcai lakópark - Besenyő hídig.

Az átadáson Dr. Simon István alpolgármester elmondta: az új villanyoszlopok kihelyezése mellett, több régi lámpát is kicseréltek, ezzel emelve az utca komfortérzetét. A sokkal erősebb és koncentráltabb fénytesteknek köszönhetően a lakóparkhoz vezető út, a kerékpárút és a lakótömb szomszédságában lévő játszótér használata is biztonságosabbá vált. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek