| 2019. november. 12. | 1 perc olvasás

Több mint 100 ezer izzó fényében fog ragyogni Sopron

Elkezdték kihelyezni a karácsonyi fényeket Sopronban. A ragyogó formákban és színekben bővelkedő hangulatos utcakép kialakításához a szakemberek 150 ezer izzót használnak fel. A fényeket november 29-én kapcsolják fel.

Kedden délelőtt a Mátyás király utcában tették fel az út felett függő díszeket a szakemberek. A rengeteg dekorációnak köszönhetően idén is ünnepi fényben ragyoghat Sopron. - 150 ezer izzót és körülbelül egy kilométer hosszú izzósorokat helyezünk fel fényfüggönyökkel, valamint egyéb dekorációkkal karöltve – tudtuk meg Kiss Istvántól, a kivitelező Kiss BVM Kft. ügyvezetőjétől.

A tavalyi évben már tapasztalhatták a soproniak, hogy nem csak a belváros öltözik ünneplőbe, hanem Sopron szinte minden szegletébe kerül karácsonyi dekoráció. A város nagy részét ilyen módon feldíszíteni időigényes folyamat, amely gondos előkészületeket igényel. - A folyamat egy karbantartással kezdődik, amely már a felszerelés előtt két héttel teljes alkalmazotti létszámot követel. Ezután következik egy körülbelül egy hónapos munkafolyamat, míg végül kigyúlhatnak a fények – osztotta meg velünk az ügyvezető.  

A kivitelező a munkák során arra kéri a közlekedőket, hogy körültekintően haladjanak ott, ahol éppen felszerelik a díszeket. Idén Sopronban díszesebb karácsonyfára számíthatunk. A közterületi fényeket az adventi időszak kezdetén, advent első vasárnapját megelőzően, november 29-én, pénteken kapcsolják fel.  


Sopronmédia archívum

Legnépszerűbb cikkek