| 2020. március. 8. | 3 perc olvasás

Több mint 200 állatnak segítettek a soproni állatvédők

Sikeres évet zárt a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület, ugyanis a lelkes tagok megvalósították a szervezet 2019-es esztendőre kitűzött céljait. Úgy látják, hogy sikerült a soproni köztudatba is beépülniük - ezzel népszerűsítve az állatok tiszteletét helyi szinten is. Azért, hogy még tovább növeljék, és aktivizálják a soproni állatbarátok körét, az egyesület aktivistáinak 2020-ra is rengeteg érdekes és értékes tervük van.

- Több mint 200 állatnak segítettünk tavaly - emelte ki Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke. - A gazdásításokon felül volt olyan is, akinek az orvosi ellátását segítettük, volt, akit más szervezet vett át tőlünk, vagy chipolvasással a hazajutásában segítettünk - fejtette ki.

Tölli-Molnár Beáta rávilágított: a fő profiljuk továbbra is a kutya- és macskamentés, de amennyire lehetőségeik engedik, nem mennek el egyetlen bajbajutott állat mellett sem. - Több esetben mentettünk madarakat Bodnár Ágota támogatásával. Segítettünk rágcsálóknak, nyusziknak is. Illetve az elmúlt évben szerencsére ideiglenes befogadóink száma bővült hüllőkre szakosodott gazdikkal. Így már hüllőket is tudunk menteni és örökbe adni - fejtette ki.

A soproni állatvédők ha kell, komoly beavatkozások árán is küzdenek a kedvencek életéért
A soproni állatvédők ha kell, komoly beavatkozások árán is küzdenek a kedvencek életéért

Egyre többen állnak Sopronban és környékén a nemes ügy mellé

Mint megtudtuk, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületet támogatók száma folyamatosan nő. - Van olyan, aki önkéntes munkával vagy önálló gyűjtéssel segít nekünk, és jócskán akad, aki a rendezvényeinket támogatja felajánlásokkal - osztotta meg velünk az elnök. - A városban különböző szakemberek, kutyakozmetikusok, kutyatrénerek a munkájukkal támogatnak minket. Ennek az összefogásnak is köszönhető, hogy a rendezvényeinken megjelenők létszáma is folyamatosan emelkedik - hangsúlyozta.

Az egyesületnek rengeteg támogatója van, minden korosztályból
Az egyesületnek rengeteg támogatója van, minden korosztályból

Kreatív programokkal az állatokért és az őket védők egységéért

Tölli-Molnár Beáta kiemelte: tavaly már konkrét elképzeléssel indultak neki az évnek azzal kapcsolatban, hogy mennyi és milyen jellegű programokat szeretnének megvalósítani. Az egyesületnek azonban nem csupán az sikerült, hogy ezeket életre hívja, hanem az eredeti elképzeléseik bővültek is felkérések révén. - Összesen nyolc programot szerveztünk mi, ezek között volt három séta, gyereknap, kutyaszépségverseny, karácsonyi vásár és két teadélután. Ez utóbbi egyesületünk örökbefogadó napja - részletezte az elnök. - Valamint országos megmozduláshoz csatlakozva szerveztünk egy flash mob attrakciót is a városban. További két programot segítők szerveztek nekünk, egy mini levendula fesztivált és egy apró garázsvásárt. Ezen kívül részt vehettünk a szeptemberben, Sopronban megrendezett II. Dog Puller Világbajnokságon, valamint Jótékonysági Karácsonyi Kutyás Sétán a Soproni Kutyasulival - fejtette ki.

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület kreatív programokkal korbácsolja össze a városunkban és környékén élő állatbarátokat
A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület kreatív programokkal korbácsolja össze a városunkban és környékén élő állatbarátokat

Továbbra is a bajba jutott állatok megsegítése az elsődleges cél

Az elnök rávilágított: 2020-ba is szeretnék folytatni mindazt, amit eddig. - Természetesen elsődleges a bajba jutott állatok megsegítése -szögezte le. - Mindazonáltal azt tapasztaljuk, hogy az állatbarátok és a támogatók szeretnének megismerkedni, lehetőséget kapni arra, hogy beszélgessenek velünk élőben is. Éppen ezért fontosnak tartjuk a programokat. Idén egy új rendezvénnyel bővült a repertoárunk, a februárban megrendezett Kutyás Farsanggal. Valamint szeretnénk még több iskolában és óvodában is jelen lenni, és előadást tartani a fiatal generációknak a felelős állattartásról - osztotta meg velünk gondolatait az egyesület elnöke.

A képek illusztrációk, amelyeknek forrása: Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület

Legnépszerűbb cikkek