| 2022. december. 15. | 1 perc olvasás

Több mint 400 úszó érkezett a Sopron Openre

A napokban újabb nagyszabású versenynek ad otthont a soproni Lőver Uszoda: mivel Győrben átmenetileg bezárt a sportuszoda, megállapodás született arról, hogy városunkban rendezik meg a Győr Opent, amely így a Sopron Open elnevezést kapta. A komoly hagyományokkal rendelkező megmérettetésre több mint 400 utánpótlás és felnőtt korú sportoló érkezett.

December 14-től 17-ig újabb nemzetközi színvonalú úszóversenyt bonyolít le a soproni Lőver Uszoda. Az eredetileg Győrbe tervezett, 2015 óta hagyománnyá vált megmérettetést az ottani uszoda átmeneti bezárása miatt szervezte a leghűségesebb város uszodája. - Ezt a versenyt nagyon rövid idő alatt kellett megszerveznünk, mert beugróként rendezzük. Szerencsére szép létszámot értünk el a versenyen, több mint 400 indulónk van 9 országból. Érkeztek versenyzők Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából, Romániából, sőt Máltáról is. A verseny open, ami azt jelenti, hogy olimpiai kvalifikációra is van lehetőség, ezért felfelé nyílt, lefele pedig 2 évenként változó korosztályokban hirdetünk eredményeket – mondta el Koch Róbert, a Széchy Tamás Sportiskola elnöke. 

A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs. Sopron alpolgármestere büszkeségét fejezte ki az uszoda és a verseny lebonyolításában résztvevők számára. - Másfél évvel ezelőtt nyitott meg a Lőver Uszoda. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy amikor megnyílt, akkor azt a célt fogalmaztuk meg, hogy ezt az uszodát olyan tartalommal töltjük meg, ami méltó a hazai és nemzetközi vizes sportokhoz. Úgy gondolom, hogy ez megtörtént, a mai nap is tökéletes példa erre. Fél évvel ezelőtt Sopron házigazdája volt a vizes vb-nek. Én azt gondolom, nagyon jól ugrottuk meg azt a lécet és azóta is remekül helyt állunk. Egyesületeink kiváló szakembereinek köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy most a Sopron Opent, egy olimpiai kvalifikációs versenyt is itt rendezünk meg – fogalmazott Csiszár Szabolcs.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek