| 2016. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Több mint 60 magyar gyártmányú busz áll forgalomba a dunántúlon

Hatvanegy magyar Credo autóbuszt állít forgalomba az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedésében - közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a buszok szállítása augusztus második hetében kezdődik és néhány hét alatt az összes járművet átadják.
A könnyűszerkezetű Credo Econell és Credo Inovell típusú autóbuszok légkondicionáltak, modern utasinformációs rendszerrel szerelték fel őket, emellett a környezetbarát buszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. 
A Credo buszok 75-80 százalék vételár-arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között.


fotó: Credo Bus and Coach

A közlemény szerint a Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.
Az ÉNYKK szerint a beszerzés összhangban áll az elöregedett hazai autóbuszpark cseréjével és a nemrég bejelentett kormányzati elképzeléssel, amely ezres nagyságrendű hazai gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő a következő évekre. 
Az ÉNYKK Zrt. helyközi járműállományának átlagéletkora a beszerzés révén 14,0 évről 12,65 évre csökken.
 

Legnépszerűbb cikkek