| 2023. március. 18. | 1 perc olvasás

Több mint fél évszázad után találkoztak újra

Általános iskolai ballagásuk után 53 évvel találkoztak az egykori Május 1. Téri Általános Iskola öregdiákjai. Az osztálytalálkozón a 30 fős osztályból 18-an voltak jelen, valamint elhívták egykori osztályfőnöküket is.

Régi barátságok elevenedtek fel szombat délután a Deák Téri Általános Iskola osztálytermében. Az egykori Május 1. Téri Általános Iskola öregdiákjai 1962-től 1970-ig koptatták az iskola padjait.  Azóta az élet messzire sodorta őket egymástól, ám idén,  53 év után elhatározták, hogy itt az ideje újra találkozni. 

- Harmincan voltunk az osztályban, sajnos az élet úgy hozta, hogy tízen már nincsenek köztünk. A mai találkozón tizennyolcan veszünk részt, nagy boldogsággal, örömmel köszöntöttük egymást. Sikerült az osztályfőnökünket, a 95 éves Tomori Gyuláné Rózsi nénit megkérni arra, hogy lánya kíséretében tiszteljen meg bennünket. Hatalmas öröm, hogy ezt meg tudtuk szervezni, és köztünk lehetett a mai napon. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó képességű, kiváló osztály voltunk. Az osztály közel kétharmada főiskolát, egyetemet végzett. Az élet úgy hozta, hogy nagyon eltérő pályákon találtuk meg számításinkat, és immáron már mindenki nyugdíjas, de jogász, bíró, orvos, üzletember, gyártulajdonos, rendőrtiszt is került ki sorainkból – részletezte Kovács László, az osztálytalálkozó szervezője. 

A nagy találkozás után közösen ültek be egykori osztálytermük padjaiba, ahol mindenki röviden beszámolt az elmúlt közel fél évszázad élményeről. A társaság ezt követően a Perkovátz-Házban egy közös vacsora mellett folytatta a nosztalgiázást. 

Legnépszerűbb cikkek