| 2023. május. 28. | 2 perc olvasás

Több mint hétszázan vettek részt a 30. Vasvilla Kerékpártúrán

Több mint hétszázan pattantak ma kerékpárra a 30. VasVilla kerékpártúrán. Az útvonal ezúttal is a megszokott volt: Sopronból indultak a résztvevők, majd Fertőrákos után Balf következett, és ezután tértek vissza Sopronba. Az esemény végén értékes ajándékokat sorsoltak.

Fotó: Griechisch Tamás

A sport élménye mellett jótékony célokat is is kitűztek a szervezők. Az Együtt az Életért, a Sopronért Mentő Alapítvány, valamint a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztálya kapott ezúttal támogatást 100 ezer forintos összegben, amely a nevezési díjakból folyt be. Borossay György, az esemény főszervezője elárulta, idén is népszerű volt a családi nap.

"„Idén is sokan, több mint hétszázan jöttek el a családi kerékpártúránkra. Szerencsére rendben lezajlott az esemény, a huszonhét kilométer után mindenki épségben ért célba. Idén is rengeteg ajándékot sorsoltunk ki, többek között húsz kerékpárt, de egyéb meglepetésekkel is készültünk. Az ajándékozás mellett jótékonykodunk is, 100-100 ezer forinttal támogatjuk az Együtt az Életért, a Sopronért Mentő Alapítványt, valamint a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályát”

- mondta el Borossay György.

A résztvevőket idén is értékes nyeremények várták, húsz kerékpárt sorsoltak ki, Sopron önkormányzata öt kerékpárt ajánlott fel. A jutalmakat Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője, valamint dr. Farkas Ciprián Sopron polgármester adták át. Barcza Attila kérdésünkre elmondta: igazán erős kerékpáros közösség alakult az évek alatt.

„Nevesített turisztikai térség vagyunk, és a kerékpáros turizmus az egyik fő vonzerőnk. A kerékpáros közösség rendkívül nagyszámú és összetartó Sopronban és térségében. Gratulálok a szervezőknek a remek kezdeményezéshez, és ahhoz, hogy felhívják a figyelmet erre a mozgásformára, és az egészség felé terelik az embereket.”

Fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere úgy fogalmazott; sok erőforrást fordítanak a kerékpáros turizmusra.  „Nagy erőt és energiát fordítunk arra, hogy a kerékpárosoknak minél jobb körülményeket biztosítsunk, számos fejlesztés történt ennek kapcsán az elmúlt időszakban. Harkán, Ágfalva felé, illetve a Fertő-parti településeken is újultak meg bicikliutak, de Sopronban is hasonló fejlődés ment végbe, amelyeket szeretnénk folytatni a jövőben" - tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

Díjazták a résztvevők közül a legidősebb hölgy és férfi résztvevőt is, de a legfiatalabb bicajos is ajándéknak örülhetett az esemény végén.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek