| 2020. június. 9. | 1 perc olvasás

Több mint kétezer kilométert jótékonykodtak eddig futva, sétálva és bringázva Sopronban

Pontosan 2351 kilométert jótékonykodtak futva, sétálva és kerékpározva eddig Sopronban, a Paddy Sportegyesület szervezésében. Az első Szent Partik virtuális megmozdulás célja, hogy az egyesület támogassa a Fogyatékos Gyermekek Otthonát.

Áprilisban hirdette meg az első Szent Patrik virtuális jótékonysági futást, sétálást és kerékpározást a soproni Paddy Sportegyesület azzal a céllal, hogy segítsék egy kicsit a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonában folyó munkát. Az egyesület a korábbi években nagy sikerrel rendezte meg a Szent Partik-napi futásokat, amelyeken négy-ötszázan is részt vettek alkalmanként. Az idei évre is ugyanezt tervezték, azonban a járvány közbeszólt, de addigra már az előkészületek olyan szakaszába értek, hogy nem szívesen mondták volna le a rendezvényt – mondta Dunaveczky András szervező.

Hozzátette: úgy vélték, a kijárási korlátozás mellett is lehet segíteni, így úgy döntöttek, hogy a résztvevők számára hosszabb időintervallumot adnak és a futás mellett sétálni és kerékpározni is lehet április 27. és június 14. között. A csoportolsulást elkerülve így mindenki egyénileg teljesítheti azt a távot, amelyet meg tud tenni egy-egy alkalommal, ott és ahol szeretné.

Vannak, akik most sem a szabadban mozognak, hanem futópadra, vagy szobabiciklire szállnak. A mai napig pontosan 2351 kilométert tett meg így, vagy úgy a több, mint négyszáz nevező. Vasárnapig ez a szám tovább fog növekedni – mondta.

A Fogyatékos Gyermekek Otthonát a nevezési díjból támogatják, de egyéni felajánlásokat is kaptak már magánemberektől és a Lions Club Soprontól, utóbbi százezer forintot adott, így mindennel együtt eddig több mint háromszázezer forintnál tartanak a gyűjtésben.

A résztvevőket is díjazza az egyesület, a nevezők számára érmeket küldenek.

 

Borítókép: I. Szent Patrik virtuális jótékonysági futás, séta és kerékpározás felhívás; Forrás: Paddy Sportegyesület Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek