| 2022. január. 7. | 1 perc olvasás

Több mint ötszázan oltattak az idei első akciónapon Sopronban

Jelentősen nőtt az oltásra jelentkezők száma az egy éve működő soproni oltóponton, ahol csütörtöktől szombatig regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják az embereket. Az újabb oltási akciónak köszönhetően tovább nőhet azok száma, akik védettséget szereznek a vírussal szemben.

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban - minden csütörtök és péntek délután, illetve szombaton - lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. 
- A soproni oltóponton már az első nap látványosan emelkedett az oltásra jelentkezők száma. Több mint 500 oltást adtunk be, ennek több, mint 10 százaléka első oltás volt – részletezte Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója.
Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.
Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. Egész hónapban folytatódik az oltási akció, ahol regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják az embereket az oltópontokon.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek