| 2021. május. 30. | 1 perc olvasás

Több mint száz érdeklődő együtt fedezte fel a Jereván városrész titkait

A Jereván városrész titkai címmel tartottak város(rész)-ismereti sétát a soproni Jereván lakótelepen vasárnap délután, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat és a Pro Kultúra Sopron Kft. szervezésében. A szabadidős programon Taschner Tamás idegenvezető mutatta be a városrész érdekességeit több mint száz résztvevőnek.

Az esős idő ellenére több mint százan gyűltek össze a Lackner Kristóf Általános Iskola előtt vasárnap délután, hogy közösen fedezzék fel a Jereván városrész rejtett kincseit. A helyismereti séta elején Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzat elnöke hangsúlyozta, hogy a Jereván lakótelep Sopronnak egy nagyon értékes, izgalmas része. 


fotó: Griechisch Tamás

- A belváros 16-18. századi épületeit nézve itt ugyan panelok vannak, de ezek a panelok otthonok. Családok otthonai, ahol soproniak élnek, ahol generációk nőttek fel, akiknek munkája, élete benne van mindabban , ami Sopron. Itt is megtalálhatóak évszázados, évezredes lelethelyek, műemlékek és rejtett értékek. Ezeknek a feltárására indulunk ma – részletezte Tóth Éva. 


fotó: Griechisch Tamás

A sétán Taschner Tamás idegenvezető, szakavatott, elkötelezett lokálpatrióta kilenc különböző, a városrészben felfedezhető attrakciót, érdekességet mutatott be a résztvevőknek. – Beszélünk az örmény-magyar barátságról, a lakótelep keletkezéséről, az itt található egykori és meglévő kutakról, érdekességképp mesélek abba a betonszarkofágba eltemetett kelta kohóról, amely szintén itt található, és nagyon kevesen ismerik – avatott be a túra részleteibe az idegenvezető.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményre kilátogatott Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. – Nagy örömmel jöttem végre, a hosszú Covid-időszak után a Jereván városrészbe, ahol egy igazán informatív turisztikai sétára várt a részönkormányzat minden érdeklődőt. Örülök annak, hogy több mint százan eljöttek, ezt a délutánt közösen tudtuk eltölteni, és ezalatt nagyon sok újdonságot tudhattunk meg Sopronnak arról a részéről, ahol számtalan család éli mindennapjait – fogalmazott a képviselő. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek