| 2021. június. 6. | 1 perc olvasás

Több mint száz licit érkezett a II. Soproni Könyvaukción

Sikeres volt a II. Soproni Könyvaukció, a helytörténeti vonatkozású tételek felére érkezett licit, amely június 5-én, szombaton 18 órakor zárult.

A II. Soproni Könyvaukció megmutatta, hogy térségünkben jócskán akadnak még olyan lokálpatrióták, akik megbecsülik a szülőföldünk történelmével kapcsolatos nyomtatott vagy kézírásos emlékeket. Élénk figyelemmel kísérték a licitálók Széchenyi István Ein Blick című művét, A Sopronvármegye népszavazási emlékalbuma című könyvet, valamint a győri piac 1787. március 24-ei árait bemutató plakátot is. Nagy harc folyt a Sopron szab. kir. város területén lévő utczák, házak és háztulajdonosok jegyzéke című kötetért és dr. Winkler Elemér A soproni céhek története a XV-XIX. században című munkájáért is - előbbire nyolc, míg utóbbira kilenc licit érkezett – közölte az esemény főszervezője.

Széchenyi István: Ein Blick című műve
Széchenyi István: Ein Blick című műve
Forrás: Soproni Könyvaukció

Elek Szilveszter szerint az egyik legnagyobb meglepetést Schaffer Károly Gróf Széchenyi István idegrendszere szakorvosi megvilágításban című műve hozta, ugyanis ez a tétel a kikiáltási ára közel ötszöröséért kelt el.

Helytörténeti montázs
Helytörténeti montázs
Forrás: Soproni Könyvaukció

A II. Soproni Könyvaukció bevételének egy részéből a szervezők a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriumot, illetve Elek Szilveszter a Soproni Madármentők Alapítványt és a Rotary Clubot támogatják. A soproni könyvaukció mint kezdeményezés csapata nem kizárólag árveréseket szervez - a közeljövőben is életre hívnak olyan akciókat, amelyek főbb céljai megegyeznek a június 5-én lezárult árveréséivel: a közösségépítés, az ismeretterjesztés, a jótékonyság, illetve a térségünkből elszármazott tételek hazahozatala, közgyűjteményekbe, helyi gyűjtők kollekciójába juttatása.


Forrás: Soproni Könyvaukció

Legnépszerűbb cikkek