| 2020. március. 30. | 1 perc olvasás

Több Sopron környéki településen is fertőtlenítettek

Lövőn, Nemeskéren és Fertőrákoson is fertőtlenítést végeztek az önkéntes tűzoltók. Céljuk az volt, hogy biztonságosabbá tegyék a településeket, kiemelten a frekventáltabb közösségi tereket.

Lövő községben a Lövői Önkéntes Tűzoltóság március 28-án végzett fertőtlenítést. Egyebek mellett a sokak által látogatott terek berendezéseit, a buszmegállókat, és a középületek bejáratai korlátait, valamint a hulladék gyűjtőket tisztították meg ilyen módon.

Mint írták közleményükben, a tevékenységet heti több alkalommal elvégzik majd, egészen, amíg a fertőzés veszélye fennáll. A Lövői Önkéntes Tűzoltóság Nemeskéren is elvégezte ezt a tevékenységet.

Fertőrákoson szintén március 28-án fertőtlenítettek a helyi önkéntes tűzoltók – ehhez az egészségügyileg ajánlott töménységű hipós oldattal. Az egész falu területét körbejárták, különös figyelmet fordítva az olyan területekre, ahol általában sokan fordulnak meg. A tevékenységet hetente fogják megismételni addig, amíg a koronavírus veszélyt jelent az állampolgárokra.  

Mindegyik település önkéntes tűzoltói kiemelik beszámolójukban: vigyázzunk egymásra és aki csak teheti, maradjon otthon!

Felvételek forrása: Facebook

Legnépszerűbb cikkek