| 2017. május. 17. | 1 perc olvasás

Több száz iskolás vett részt a soproni drogprevenciós előadáson

2017.05.17-én a Soproni Rendőrkapitányság szervezésében került sor a GYIK Rendezvényházban a "VIGYÁZZ MAGADRA" című interaktív előadásra, amely felhívta a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

Az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak illetve a középiskolás diákok számára szervezett előadások előtt, Dr. Szabó Jenő rendőrezredes, a Soproni Rendőrség kapitányságvezetője és Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevő fiatalokat a GYIK Rendezvényházban tartott programon. 

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében felhívta a diákok figyelmét a dohányzás, a szeszes italok valamint a drogok "fogyasztása" által okozott káros egészségügyi hatásokra.  Kiemelte a drogok esetében a fizikai- és pszichikai függőség által okozott károkat az emberi szervezetre, melyek sok esetben súlyos tragédiához is vezethetnek. Dr. Simon István beszédében rámutatott arra is, hogy a mozgás és a sport milyen jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, amely a kiegyensúlyozottság és az egészséges életmód alappillére, buzdítva a fiatalokat arra, hogy soha nem késő egy általuk választott sportot elkezdeni. 

A köszöntőket fiatalos, közvetlen és tartalmas interaktív előadás követte, melyet Klobusitzky György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mestertanára tartott. A jó hangulatban telt figyelemfelhívó és a káros szenvedélyek által okozott hatásokat bemutató előadások minden esetben a fiatalok aktív közreműködésével történt, melyekben a soproni diákok aktív partnerek voltak. 

A drogfogyasztás káros hatásai mellett az interaktív előadásokon nagy hangsúlyt kaptak az alkoholfogyasztás emberi szervezetre gyakorolt káros befolyásai és a közúti "discobalesetek" elleni figyelemfelhívás, de kiemelt szerepe volt az internet illetve ezen belül a közösségi portálok használatának veszélyei is, amelyeken a posztolt fotók,"selfiek" a személyes adatok megadása szintén káros hatással, befolyással lehet az ember életére. 

Legnépszerűbb cikkek