| 2021. március. 29. | 1 perc olvasás

Több százan szavaztak a II. Soproni Könyvaukció jótékonysági kezdeményezéséről

Kereken száz szavazattal nyerte meg a Soproni Madármentők Alapítvány a Soproni Könyvaukció oldalán tartott szavazást. Így ez a szervezet kapja majd a II. Soproni Könyvaukción befolyt összeg egy részét. A kezdeményezés egyik fő célja, hogy támogasson egy Sopronban és környékén működő szervezetet.

A második legtöbb szavazatot a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület kapta, amelyre közel százan voksoltak. A szavazáson négy szervezetre lehetett voksolni. Az akciót a szervezők azért hívták életre, hogy maguk a licitálók dönthessék el, kit szeretnének támogatni az árverés bevételének jótékonyságra szánt részével. A szavazás során több mint kétszázan fejtették ki így a véleményüket.

A II. Soproni Könyvaukció május 22-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Soproni Könyvaukció Facebook-oldalán (hwww.facebook.com/soproniaukcio). Az árverés a hazaszeretet és a gyűjtőszenvedély ereje ellenére, a járványhelyzetre való tekintettel kizárólag online zajlik majd. A két hétig tartó aukción több tucat ritkaság fog szerepelni - ezek között kitüntetett szerepet kapnak a régiónkhoz köthető kuriózumok. Ugyanakkor a szervezők szeretnék, hogy minél több ember átélhesse a licitálás élményét, így más témájú könyveket is beemelnek majd a kínálatba.

A szervezők, vagyis a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, illetve Elek Szilveszter a Soproni Könyvaukció Facebook-oldalán rendszeresen tesznek közzé ritkaságokról, érdekességekről szóló bejegyzéseket és az árveréssel kapcsolatos információkat.

Legnépszerűbb cikkek