| 2022. január. 13. | 2 perc olvasás

Több új turisztikai attrakció is megvalósul Sopron térségében

Újabb turisztikai fejlesztések valósulnak meg a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában. Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” elnevezésű projekt részeként megújul a Kecskehegyi – kilátó, amelynek kivitelezése már a befejező szakaszához érkezett. A Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátót le kellett bontani, mert életveszélyessé vált, a helyére épül most az új fa szerkezetű építmény.

Az új Kecskehegyi – kilátó kivitelezési munkálatai a régi kilátó szerkezetének elbontásával indultak 2021. őszén. Az új tisztán fa szerkezetű kilátó pontosan a régi helyén épül újjá.  

A kilátó négy darab, egyenként 14,5 méter hosszúságú tartóoszlopon áll. A kilátószintre 56 db falépcsőn lehet feljutni, az építmény magasság: 13,80 m, a kilátószint 11,20 méter magasan található. A kivitelezés során speciális megoldásokra volt szükség, hiszen a kilátó megközelíthetősége korlátozott, mindvégig gondosan ügyelni kellett a környék természeti értékeinek védelmére. 

A kilátópontról pazar kilátás nyílik a környék erdőségeire. A kilátó - ahogy korábban is - csak turista forgalom számára, gyalogosan közelíthető meg, autóval nem lehet feljutni.

A projekt célja a Sopron-Fertő turisztikai térség területén az aktív turizmus élénkítése a helyiek és a turisták igényeit kiszolgáló infrastruktúra- és kínálatfejlesztésével. A Sopron-Fertő turisztikai térségben egy olyan versenyképes vonzerővel bíró aktív turisztikai desztináció kialakítása a cél, amely az aktív turizmus valamennyi ágát lefedi. 

 


fotó: Máthé Alexandra

A projekt további elemei:

  • Újabb kerékpáros útvonalak újulnak meg a Sopron – Fertő turisztikai térségben

Megújul a Sopron és Harka közötti szakasz, amelynek köszönhetően Sopron felől a szomszéd település szép természeti környezetben válik elérhetővé jó minőségű kerékpározásra alkalmas úton. A mintegy négy kilométeres szakaszon megvalósul a Lővér kemping területén a meglévő szilárd burkolatú út kijavítása, emellett mind az erdei, mind a mezőn átvezető, kijárt útszakasz kerékpározásra alkalmas réteget kap.

További kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Nemeskúti út meglévő, négy kilométeres aszfalt burkolatának felújításával, amelynek köszönhetően Sopronból a Fertő – part újabb jó minőségű úton közelíthető meg. A projekt elemei között szerepel több, a térségben már megszokott arculattal bíró kerékpáros pihenőhely kialakítása.

  • Vízi madárles

A Fertő tó nádasában kialakított madárles a nádast felfedező turisták számára nyújt különleges természetközeli élményt, védett természeti környezetben a Nemzeti Park által szervezett túrák keretében. A madárleshez könnyen és biztonságosan kiköthetnek a kenusok, a madarak megfigyelésére nyílik majd itt lehetőség.

  • Lőver Alpin Park továbbfejlesztése

A soproni Lőverekben kialakított Alpin Park három új játszótéri elemmel bővül, mely a családok számára nyújt újabb kikapcsolódási élményt.

  • A ciklámen tanösvény tábláinak cseréje és digitalizációja

A már meglévő, népszerű túraútvonal a fejlesztéseknek köszönhetően bekerül a digitális vándor alkalmazásba, mely számos élménydús fejlesztési elemet is tartalmaz.

A projekt összköltsége: 500 000 000 ft, és 2022 tavaszára fejeződik be.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek