| 2022. március. 31. | 1 perc olvasás

„TÖBBKÖRÖS” SOPRONI KÖZGÁZ SIKER A LOGISZTIKA CSAPATBAJNOKSÁGON

Idén a Soproni Egyetem is megmérette magát a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja által immár kilencedik alkalommal meghirdetett országos szintű logisztikai csapatbajnokságon, ahol a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói vehettek részt.

A Lámfalussy Kar csapatának tagjai (a képen balról jobbra): Kondor Márk, Mesics Dominika, Mészáros Dominik, Nagy Lola, Nyerges Marcell. (Felkészítő tanár: dr. Németh Nikoletta adjunktus)

A verseny témakörei a következőek voltak: általános logisztika, vám, szállítmánybiztosítás, gazdasági-logisztika menedzsment, vállalati logisztika/módszertan, környezetvédelem, operációkutatás, ellátási-elosztási logisztika, áruszállítás, készletezés, anyagmozgatás, raktározás, csomagolástechnika, termelés-kiszolgálás, logisztikai informatika.

Az első forduló 2021. november 22-től november 28-ig tartott, ahol a csapatoknak egy 5 órás online felületen kellett a fenti témakörökkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, illetve feladatokat megoldani.

második forduló 2021. december 6-tól december 12-ig tartott, ahol szintén egy 5 órás intervallumban a versenyzőknél a logisztikával kapcsolatos szakmai tudás gyakorlati alkalmazása került terítékre.

A verseny harmadik fordulójába az első 10+1 helyen végzett csapatok jutottak tovább, köztük a Soproni Egyetem csapata is, akik 7. helyezést érték el.

A harmadik forduló 2022. január 17-től február 27-ig tartott, ahol a feladat egy esettanulmány megoldása volt: a Gyermelyi Zrt. a tervezett gyártási kapacitások növekedése és azok kihasználása miatt raktárbővítésen gondolkozik, így a diákoknak a megadott paraméterek alapján erre a problémára kellett megoldást kidolgozniuk, amely nemcsak a logisztikai, de a műszaki tudást is igényelte a versenyzőktől.

A negyedik fordulóba már sajnos nem sikerült a továbbjutás, de a verseny által nagyon sok tapasztalattal gazdagodva vágnak neki a hallgatók a jövő logisztikai kihívásainak az értékes, országos 7. helyezéssel!

 

Legnépszerűbb cikkek