| 2020. március. 18. | 1 perc olvasás

Többször használható szájmaszkokat gyárt a Máltai Szeretetszolgálat

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának üzemei. A próbagyártás március 18-án kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményében.

Hasonló maszkok készültek már kisebb sorozatban a Szeretetszolgálat gödi bentlakásos intézményében működő varrodában is, az intézmény dolgozóinak saját használatára.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, melyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget.

Március 18-tól a kisüzem mosható, többször használható szájmaszkokat készít. Az új termék az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerül, melyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. A Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába.

Borítókép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Legnépszerűbb cikkek