| 1 perc olvasás

Toborzást tart a Soproni Tűzoltóság

Ha hívtok, megyünk, ha hívunk, gyere! – ezzel a mottóval szervez toborzást a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A tűzoltóság mindazok jelentkezését várja, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt. A jelentkezés feltételeiről Molnár Sándor kirendeltségvezető beszélt portálunknak.

Legyen szó tűzesetről, balesetről vagy a viharkárok felszámolásáról, a tűzoltók az év minden napján a lakosság biztonságáért dolgoznak. A Soproni Katasztrófavédelmi kirendeltség nemcsak a fiatal pályakezdőket, hanem a tapasztaltabbakat is várja az állomány kötelékeibe – mondta Molnár Sándor kirendeltségvezető.  

- A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, valamint minimum szakmunkás iskolai végzettség. Felső korhatár nincs. A jelentkezőknek egy egészségi, egy pszichikai és egy fizikai alkalmassági vizsgán kell megfelelniük. El lehet mondani az elmúlt időszak toborzásairól, hogy széles spektrumban érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt. Amikor nincsen riasztás, munkatársaink tantermi foglalkozásokon, kiképzéseken, gyakorlatokon vesznek részt – részletezte  Molnár Sándor, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Az elhelyezési körülmények a Rendészeti Integrált Központban kiválóak, így a tűzoltók 21. századi keretek között végezhetik tevékenységüket. Megfelelően felszerelt tanterem, valamint szabadidős és pihenőhelységek is várják a leendő tűzoltókat – fűzte hozzá Molnár Sándor.

A toborzó kampány plakátját a Soproni Egyetem hallgatói készítették. Az oktatási intézmény és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség együttműködése több évre nyúlik vissza – számos kampányban dolgoztak már együtt.

Legnépszerűbb cikkek