| 2020. március. 10. | 1 perc olvasás

Toborzónapot tartanak a soproni tűzoltóságon

Március 12-én, csütörtökön toborzónapot tart a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség a tűzoltólaktanyában. Mindenkit várnak, aki érdeklődik a tűzoltó munka iránt, szívesen lenne a kötelék tagja.

A soproni tűzoltóság laktanyája ezen a héten csütörtökön reggel 9 órától megnyitja a kapuit a nagyközönség előtt.

 -Sokan érdeklődnek a laktanyában a tűzoltó munka után, ezért szerveztük ezt a nyíltnapot, amikor bárki bepillanthat a kapuk mögé. Megtekinthetőek lesznek a tűzoltó felszerelések és gépjárművek, továbbá az állományban lévő tűzoltók tartanak előadásokat a munka szépségeiről és nehézségeiről egyaránt. Személyes élményekről, tapasztalatokról is lehet beszélgetni a kollégákkal - foglalta össze a toborzónap programjait Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Illusztráció
Illusztráció
Sopronmédia fotóarchívum

A tűzoltók 24-48 órás rendben dolgoznak. A jelentkezés feltételekhez kötött, ilyen a betöltött 18. életév, a büntetlen előélet, a magyar állampolgárság és bejelentett belföldi hivatalos lakcím, a középfokú végzettség és természetesen meg kell felelni az orvosi, pszichikai és fizikai alkalmassági teszteken.

Aki  minden kritériumnak eleget tesz, az egy hat hónapos képzésen vesz részt mielőtt tűzoltóként végezhetné a munkáját. Nem csupán a fiatalokat célozza meg a toborzás, olyan érettebb korú érdeklődőket is várnak, akik kipróbálnák magukat egy új, izgalmas munkakörben.

Legnépszerűbb cikkek