| 2023. április. 10. | 1 perc olvasás

Tojáskeresés a Botanikus Kertben

Idén 46. alkalommal szervezték meg húsvét hétfőn a tojáskereső játékot a Botanikus Kert csodás környezetében. Térképes segítséggel összesen 20 ellenőrző pontot kellett érinteni a közel 2 km-es szakaszon. Közel hatszázötvenen voltak kíváncsiak idén, milyen pályát kell teljesíteni a jutalomért.

fotó: Griechisch Tamás

Kora reggel óriási izgatottsággal érkeztek a Soproni Egyetem Botanikus Kertjébe a családok. A már hagyománynak számító tojáskereső játék azonban eltért a hagyományostól.

A gyerekek és a felnőttek is örömmel járták végig a közel 2 km-es távot, hisz nemcsak jó móka volt, de a végén apró meglepetés járt.

Ennek a programnak a célja, hogy kicsalogassa az embereket a természetbe, és megismertesse Sopron egyik ékkövét a lakosokkal. A térkép által fejlődik a gyerekek tájékozódási képessége, és a rendezvény során egy kellemes délelőttöt tölthetett együtt a család.

Idén is több százan vettek részt ezen a remek húsvéti programon, melyet a Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Osztálya, a SMAFC tájfutói, a Soproni Vasutas Sportegyesület Természetjáró Szakosztálya közösen rendezett, de már 46 éve Varga Jenő és felesége az összetartó ereje és főszervezője a tojáskereső játéknak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek